Dünya futbol tarihine damga vuran olaylar silsilesine konu olan Trabzonspor – ve Fenerbahçe takımlarının ezeli rekabeti “Öğretmen” filmi ile beyazperdeye taşınıyor. Trabzon’un Çaykara ilçesine tayin olan koyu Fenerbahçeli bir öğretmenin başından geçen trajikomik olayları konu alan filmin teaser’ı yayınlanırken, görüntülerde Trabzonspor’un Katarlılara satılmasının mizahi dille anlatılması dikkat çekiyor. Dağıtımını TME Films’in üstlendiği “Öğretmen”, 20 Ekim’de vizyonda olacak.

 

 

Gişe rekortmeni senarist Yılmaz Okumuş’un senaryosunu yazdığı; komedi film serileriyle tanınan ünlü yönetmen ve yapımcı Bilal Kalyoncu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu Karadeniz komedisi “Öğretmen”, seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. 

 

Trabzon’un Çaykara ilçesine tayin olan koyu Fenerbahçeli bir öğretmenin gözünden anlatılacak olan trajikomik olaylar, Trabzonspor – Fenerbahçe rekabetinin sertliğini resmederken aynı zamanda mesleğine aşık bir öğretmenin öğrencileri için yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını seyirciye gösteriyor.

 

Yapımcılığını TRT’nin ve AKC Sinema TV’nin yaptığı “Öğretmen” filmin kadrosunda usta sinema oyuncuları, Ufuk Özkan, Asuman Dabak, Necmi Yapıcı, Onur Dilber, Ulaş İnan Torun, Burak Satıbol, Adem Yılmaz, Seymen Aydın gibi büyük isimlerin yanı sıra sosyal medyada Trabzonluların sevgilisi olmuş Bilal Hancı gibi yetenekli genç oyunculara da yer veriyor.  

 

Film hakkında açıklama yapan senarist Yılmaz Okumuş; “Hayatımı mizaha adamış biri olarak, mizahın en gür sesi ülkemizde Trabzon olmalı anlayışıyla, yıllardır Karadeniz projelerine can veriyorum. İnşallah Temel, Sümela Manastırı filmi ile kırdığımız rekorları alt üst edecek müthiş bir işe imza atacağımızı düşünüyorum” diyor.

 

“Öğretmen filmiyle ülkemize spor ile oluşan rekabetin ve farklılıklarımızın bir çatışma alanına evrilmesini değil, sevgi ve kardeşliklerin temelini oluşturabileceğini anlatacağız” diyen filmin yönetmeni ve yapımcısı Bilal Kalyoncu, filme dahil oluşunu şöyle anlatıyor: “Hikâyeyi ilk duyduğumdan beri, bir Çaykaralı olarak bu filmi ben çekmeliyim diye heyecan yapmıştım. Çok şükür, hikâyeyi ilk dinledikten 5 yıl sonra çekmek yine bana nasip oldu.” 

 

Dağıtımını TME Films’in üstlendiği Öğretmen, 20 Ekim’de vizyonda olacak.

 

Filmin Teaser’ı: https://www.youtube. com/watch?v=31NF-KSWCg4

 

Öğretmen Filmi Künye:

 

Film Adı: Öğretmen

Tür: Komedi 

Oyuncular: Ufuk Özkan, Asuman Dabak, Necmi Yapıcı, Bilal Hancı, Onur Dilber, Ulaş İnan Torun, Burak Satıbol, Adem Yılmaz, Seymen Aydın, Sezgin Uzunbekiroğlu, Selinay Taşol

Yönetmen: Bilal Kalyoncu

Senarist: Yılmaz Okumuş

Yapımcı: Bilal Kalyoncu 

Yapım Şirketleri: TRT Sinema ve AKC Sinema Tv

 

 
 

 

TME Films Hakkında:

 

2014 yılından bu yana dünyanın önemli sinema yapım şirketlerinin Türkiye’deki pazarlama faaliyetlerini yürüten TME Films, sinemaseverleri prestijli yapımlarla buluşturan dağıtımcı bir firmadır.  Bağımsız yapımlar için TV satışları da yapan TME Films, 2020 yılına kadar 20th Century Fox’un Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’daki lisansörlüğünü yürütmüştür. Eylül 2022 itibariyle Sony Pictures yapımı filmlerin ülkemizdeki dağıtımcılığını üstlenen TME Films, Nisan 2023’ten itibaren ise Warner Bros.’a ait filmlerin de dağıtımı yapmaya başlamıştır. Sektörün en hızlı büyüyen firmalarından olan TME Films, ayrıca yerli ve bağımsız yapımların da dağıtımcılığını yapmaktadır. TME Films, bugüne kadar La La Land,1917, The Fabelmans gibi ödüllü yapımların yanı sıra Hunger Games serisi gibi dünya çapında hit olmuş, çok sayıda gişe rekortmeni filmi Türk sinema izleyicisi ile buluşturmuştur.   TME Films, Sony Pictures ve Warner Bros. ile birlikte Spiderman, Ghostbusters, Venom ve Barbie gibi tüm dünyanın merakla beklediği filmleri ve daha nice kaliteli yapımı izleyiciye sunmaya devam ediyor.