Ankara Büyükşehir Belediyesi - AK Parti Grup Başkan Vekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Cumhur ittifakı olarak tekrar iktidara geleceğiz ve Ankara’yı kaldığı yerden hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi…

HABER: Ali Fikret

Murat Köse,  bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediye meclisine 7 binden fazla karar alınmak üzere dosya iletildiğini, bu kararların yaklaşık yüzde 97’sine AK Parti grubu ve MHP grubunun desteğiyle beraber oy birliği sağlandığını ifade ederek, “Bu CHP’nin Büyükşehir’de muhalefet olduğu dönemlerde yüzde 30’u geçmeyen bir rakamdı. Biz eğer engellemiş olsaydık öyle bir şey yapar mıydık?  Maalesef son yıllarda özellikle 11 tane CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu toplantılarda bir engellenme algısı ve yalanı oluşturuluyor. Bu rakamlar gösteriyor ki aslında tam tersine, engellenme değil fazla bütçe verildiği gözlemleniyor. Burada yetkiyi Ankara halkı ABB’ye, Sayın Mansur Yavaş’a vermiştir. Tabi ki bütçeyi kullanacaktır. Ancak burada garip olan hem hükümetin bu kadar bütçe ayırdığını görüyoruz, hem de bir taraftan ‘engelleniyoruz’ algısı oluşturulmaya çalışılıyor” dedi.

ABB BÜTÇESİ YEDİ BAKANLIĞIN BÜTÇESİNDEN BÜYÜK

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 mali yılı bütçesini değerlendiren Başkan Murat Köse, ABB, EGO ve ASKİ bütçelerinin 58 milyarı bulduğunu belirtti. Başkan Köse, “ABB’nin kendi bütçesi 34 milyar, ASKİ’nin 15 buçuk milyar ve EGO’nun bütçesi de 8,7 milyar. Yani toplam bütçe 58 milyar. Geçen seneye baktığımızda bu rakam 17 milyardı. 3 katından fazla bir rakamı ABB 2023’te kullanacak. Bu arada ABB bütçesi, bakanlıklarla karşılaştırıldığın da 7 tane bakanlığın bütçesinden daha büyük bir bütçeye sahip” şeklinde konuştu.

 ÇANKAYA VE YENİMAHALLEYE ASLAN PAYI

Çankaya ve Yenimahalle özelinde büyük bir bütçenin ayrıldığını dile getiren Başkan Köse,  “Bütçe tasarısına baktığımızda Yenimahalle’ye Çankaya’ya 485 milyonluk bir yatırım ayrıldığını görüyoruz. Belli ilçelere ise küçük bir bütçe ayrılmış ya da hiç ismi geçmiyor. Burada CHP rozetini çıkarttığını söyleyen ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın gerçek yüzünü görmüş oluyoruz. Necip Fazıl demiş ya ‘Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa’” dedi.

YAVAŞ, VATANDAŞA YARDIMI DA KESTİ

Seçimden önce verdiği sözleri çok kolay unutan Yavaş, yapacağım dediği 58 km’lik metronun sadece bir kısmının projesini tamamlayabildi diyerek konuşmasını sürdüren Köse; “Su indiriminde de keza öyle. Seçimden önce suda indirime gideceğini söyleyen Yavaş biz indirim talep ettiğimizde vatandaşın yardımlarını kesti. Suda indirim olmadı, konu mahkemeye intikal etti. Ancak Yavaş suda indirim yapıldı bahanesi ile vatandaşa yardımlarını kesti. Sorduğumuzda da “siyaset yapıyorum” dedi.

YAVAŞ; EN KÖTÜ BAŞKAN OLARAK TARİHE GEÇECEK

Murat Köse: "Mansur Yavaş, en kötü belediye başkanı olarak Ankara tarihine geçecek diyerek; "Başkentimizin tek bir tane bile sorununu çözemedi. Bu şekilde Ankara tarihine gelmiş geçmiş en kötü belediye başkanı olarak geçecek. Mansur Yavaş'a bir çağrıda bulunuyorum "Kalan zamanda beraber çalışalım. Ankaralıya hizmet edelim. Böyle olursa kalan zamanda birlikte hizmet üretip, kalıcı bir eser bırakabiliriz." Şeklinde konuştu.

 SİYASİ SONUÇLAR ORTAYA ÇIKARILMAYA ÇALIŞILIYOR

 Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, son günlerde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi üzerinden yapılan manipülasyonlara, yalan haberlere bir kez daha cevap verdi ve Mamak Belediyesi’nin sokak köpeklerine yönelik herhangi bir katliamda bulunmadığını söyledi. Bazı grupların yaşanan olayları çarpıttığını ve manipülasyon yaptığını belirtti.

 TAŞ ATARAK, SLOGAN ATARAK OLMAZ

 Başkan Murat Köse, “Bazı marjinal grupların ve çeşitli örgütlerin farklı siyasi sonuçlar ortaya çıkarmaya çalıştıklarını,  manipülasyon yaptıklarını, halkı kin ve nefrete teşvik etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Dün akşam tesisimiz taşlı bir saldırıya uğradı. Bir görevlimiz yaralandı. Göstericilerden ya da saldırganlardan biri de yaralanmış ona da üzüldük. Taşın nerden geldiğine yönelik de bir açıklama yaptık. Konu ile alakalı da inceleme başlattık.  Belediyeler, bir kamu kurumudur ve şeffaf ve hesap verilebilir ilkeler çerçevesinde hizmet eder. Bizim tüm çalışmalarımız denetlenebilirdir.  O gün de Tarım Bakanlığı’ndan ve İçişleri Bakanlığı’ndan bu konuda uzmanlaşmış polisler geldi ve raporu ifade etmiştir. Bizim tesisimiz Türkiye’deki en standart güzel hizmet yapan tesislerden bir tanesidir. Önümüzdeki günlerde Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, tesisimizin içinde bir basın toplantısı yapacak ve siz de oraya gittiğiniz de tesisimizin ne kadar düzenli olduğunu göreceksiniz. Veteriner Hekimlerimiz olağanüstü gayretle çalışıyor. Çalışmalarımızın karalanmasına, tesisimizin itibarının zedelenmesine izin vermeyiz. Biz şeffaf bir kurum olarak kapımız her zaman açık. Bir grup hayvan sever geçen hafta geldi doğal olarak içeri aldık, gezdiler. Ama böyle taş atarak, slogan atarak bir kuruma girmek asla kabul edilemez” dedi.