Bilişim sektörünün kılavuz niteliğindeki araştırması olarak kabul edilen “– İLK BEŞYÜZ BİLİŞİM ŞİRKETİ Araştırması” geçtiğimiz gün tamamlanmıştı. Araştırma sonuçlarına göre, ilk 500 bilişim firmasının 2022 yılında toplam geliri 372 milyar TL olurken, bir önceki yıla göre büyüme oranı yüzde 74 olarak gerçekleşti. Türkiye Merkezli Üretici Yazılım kategorisinde de büyüme yüzde 84 olarak gerçekleşti. Sıralamaya giren şirketlerin 187'si yüzde 100'ün üzerinde bir büyüme gösterdi. Araştırma sonuçlarına göre, finans, perakende ve üretim gibi temel sektörler en yüksek teknoloji yatırımlarını yapan sektörler olarak önde çıkmayı sürdürdü. İş süreçlerindeki verimliliği artırmaya yönelik yapay zeka ve nesnelerin interneti yatırımlarında artış görüldü.

M2S Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin İlk 500 Bilişim Şirketi-Bilişim 500 Araştırması sonuçları, 9 Ağustos 2023 tarihinde Fişekhane'de düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Bilişim 500 Araştırması kapsamında "Dağıtıcı", "Sistem Entegratörü ve İş Ortağı", "Uluslararası Merkezli Üretici/Üreticinin Temsilcisi", "Türkiye Merkezli Üretici", "Bilişim 500 Plus" ve "Türkiye Ekonomisine Katkı" olmak üzere 6 ayrı ana kategoride birincilere ödülleri takdim edildi.

TİCİMAX İLK 10’DA

Ticimax E-ticaret Sistemleri, Türkiye merkezli üretici yazılım iş uygulamaları kategorisinde 10 sırada, Türkiye merkezli üretici yazılım kategorisinde ise 30. Sırada yer aldı. Ticimax, 2022 yılı İlk 500 Bilişim Şirketi (satış gelirlerine göre) listesinde 209. sırada yer alırken, Türkiye merkezli üretici listesinde ise 78. sırada yer aldı. İstanbul şirketleri listesinde ise 151. sırada yerini aldı. TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, Türkiye merkezli üretici yazılım iş uygulamaları kategorisinde ilk 10’a girmekten dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, “Bu derece, Türkiye’deki e-ticaret ekosisteminin büyüme hızını ve kapasitesini de göstermekte. Her geçen yıl sıralamalardaki yerimizi daha da güçlendireceğimize inanıyorum” dedi.