Yaklaşık 200 misafirin katıldığı programda ünlü isimlerin ilgi odağı oldu ; Tuğba Özay, Maral, Faik Öztürk, Latif Doğan, İhsan Güvenç , İsmail Özkan, Murat Parasayar, Burçin Parasayarve İş dünyasından ; Tuncay Özkan, Kemal Aslan, Tamer Köseoğlu, Taner Acarkaya, Volkan Ataman gibi önemli isimler ve  işletmeciler Etkinlik Sektörünün çatı kuruluşu Etkinlik-Sen’in faaliyetleri ve İstanbul Oluşumu hakkında bilgi aldılar. Programda Etkinlik-Sen il Başkanı Mustafa BOZKURT katılımcılara Sendikaya verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. İstanbul’da yakında Genel Kurul yapacaklarını ve tüm sektör temsilcilerini aynı çatı altında toplamak istediklerini ifade etti. Etkinlik Mekanları, Düğün Salonları, Cafe ve Restoranlar, Prodüksiyon Firmaları, Menajerlik Ajansları, Turizm ve Organizasyon Firmaları, Eğlence Mekanları, Catering firmalarını üyemiz olmaya bekliyoruz. Bozkurt, “İstanbul Etkinlik sektörünün merkezi, bize yakışanı yapalım, bir arada olalım.” dedi.

İstanbul Bölge Başkanı Dr. Banu NOYAN ise söz alarak, Burada olmayan, eksik kalır, birleşelim ve güçlenelim, burası sizin, gelin sahiplenin” dedi.

Türkiye Etkinlik Federasyonu Başkanı Lütfü SAPMAZ ise, en küçük rüzgardan etkilenen ve zarar gören Etkinlik Sektörü’nün yarınını net bir şekilde göremediğini, her an yeni krizlere gebe olan dünya konjonktüründe birlikteliğin önemine vurgu yaparak, her Etkinlik Sektörü işverenin Sendika Üyesi olması ve Sendika Çatısı altına işletmesini garanti altına alması gerektiğini ifade etti.

Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray ÖZANDAÇ yaptığı konuşmada ”Oluşumuna tüm hızıyla devam eden Etkinliksen, 500 e yaklaşan işveren üyesi ve Güçlü Anadolu yapılanmasının oluşturduğu olumlu rüzgar ve ruhla, ülkemizin en büyük şehri İstanbul’umuzda da Yönetim Kurulu teşkilatını kurma yolunda ilerlemekte” dedi.

ÖZANDAÇ, “-Adı gibi Etkin, samimi, inovatif, projeci başarılı bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak şimdiye kadar güzel işler yaptık, hayırda, iyilikte, birlikte, hak kavgasında hep en önde olmaya çalıştık, herkese davetkar olduk, herkesin çağrısına uyduk, nerde bir mücadele var başımızı açtık koştuk. İçimiz rahat ve huzurlu bir şekilde büyüyor ve üyelerinin ve ekmeğini paylaştığı çalışanlarının adedinin büyüklüğünce de etki oluşturmaya devam ediyoruz.

Sıra İstanbulda. Demokrasinin ve mücadelenin ana aktörlerinden Sendikal Faaliyetler ülkemizde daha da güçlenmeli. Evet, bizim siyasetimiz, rengimiz, dilimiz, değişmez bir fikrimiz yok, ama bizim tartışmasız hak arayışında yanında olduğumuz işverenlerimiz  var. Her alanda Sendika olarak sizlerin yanındayız, Belediyelerde, ruhsat işlemlerinde, ses denetimlerinde, bakanlıklarda, Mali ve Yönetimsel problemlerde, hayata geçirilecek uygulamaların programlamasında sizlerin sesiyiz. Bölünüp parçalanıp yönetilmeyeceğiz.

Sizleri ve sektörün en iyilerini sendikamızda, aramızda görmek istiyoruz.

İstanbul büyük bir ülke nüfusuna sahip bir şehrimiz, bu yapıyı yönetecek Avrupa Yakası Başkanı, Anadolu Yakası Başkanı, ilçe başkanlarını arıyoruz. Şehrin etkinlik sektörüne yön verelim, meslektaşlarımıza destek olalım istiyoruz. Görev burada ve hepimizin.

Birlikte güçlü, birlikte değerliyiz.” dedi.

Program tanışma ve dilek temenniler ile sona erdi.