BOŞ ŞEHİR'İN İZ BIRAKAN HİKAYESİ SEYİRCİLERİYLE BULUŞUYOR

20 Ocak'ta sahneye çıkacak olan “Boş Şehir”, güçlü duygusal bir deneyim vadederek izleyicilerini etkilemeye hazırlanıyor.

Endless Art Sahne'de oynanacak “Boş Şehir” adlı oyun, savaşın karanlık gölgesi altında sıkışan Gero ve Gyore'un etkileyici hikayesini, Dejan Dukovski'nin muazzam kaleminden çıkan bir başyapıtla seyirciyle buluşturuyor. Oyun; esaretin, düşmanlığın, aşkın, seksin, kadının, paranın, kumardan arkadaşlığa, cinayetten içsel hesaplaşmalara kadar uzanan karmaşık temalarla yoğrulmuş, etkileyici bir tek perdelik sahne şöleni yaşatıyor.

Makedon yazarın usta dokunuşuyla şekillenen oyun, Gero ve Gyore'un savaşın vahşi ortamında geçen yaşamlarını aktararak, seyirciyi duygusal bir zenginliğe davet ediyor. Gero ve Gyore, karşılaştıkları zorluklarla sarsılan duygusal bağlarıyla birlikte, aynı zamanda savaşın trajedisini ve insan doğasının karmaşıklığını derinlemesine yansıtarak, izleyicinin belleğinde iz bırakmaya hazırlanıyor.

Oyun Hakkında Bilgi

Savaşın ortasında sıkışmış Gero ve Gyore’un esaret, düşmanlık, aşk, seks, kadın, para, kumar, arkadaşlık, cinayet gibi temalar üzerinden birbirleriyle iç hesaplaşmalarını anlatan tek perdelik oyunu Makedon yazar Dejan Dukovski yazdı, Bilge Emin çevirdi.

Dejan Dukovski’nin yazdığı Ömer Duran’ın yönettiği; Savaşın ortasında sıkışmış Gero ve Gyore’un esaret, düşmanlık, aşk ve para gibi temalarla örülü hikayesini anlatan “Boş Şehir” adlı oyunun gösterimi, 20 Ocak Cumartesi akşamı Endless Art Taksim'de gerçekleşecek.