Yerel seçimler yaklaşırken Ak Parti’nin büyükşehirlerdeki adayları da netleşmeye başladı. Bu konuda en çok gündemdeki illerden birisi olan Ankara’da da adayların belirlenmesi için yoğun bir çaba var. Bu konuda en büyük sürprizlerden birisi de Mamak’ta yaşanıyor. Yıllardır Ak Parti’nin kalesi olan Mamak’ta yapılan anket ve aday belirleme çalışmalarında Ömer Özkan Özdemir’in ismi ön plana çıkmaya başladı.

Ak Parti’nin her kademesinde çalışan ve yıllardır adı yaptığı çalışmalarla anılan Ömer Özkan Özdemir ismi, parti tabanı ve Mamak delegasyonu tarafından bu seçimde ön plana çıktı. Halen Anadolu Özel Yurtlar Derneği Başkanıve aynı zamanda Ankara Ticaret Odası 58. Komite Başkan Yardımcısı görevlerini sürdüren Ömer Özkan Özdemir’in özellikle 6 kuşaktır Mamak’ta yaşayan köklü bir ailenin üyesi olması bu konudaki şansını arttırdı.

Çok genç yaşta olmasına karşın deneyimli bir siyasi birikimi olan Ömer Özkan Özdemir’in merkez sağ partilerin, milliyetçi kanadın ve özellikle alevi kökenli derneklerinde desteğini aldığı gözlemleniyor. Büyük bir ittifakın adayı olarak gösterilen Ömer Özkan Özdemir’in Ak Parti yönetiminin de olurunu aldığıbelirtiliyor.

Mamak bölgesinin önemine değinen Ak Parti kurmayları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunun adresinin Mamak gibi önemli ilçelerden geçeceğini kaydediyorlar. Mamak’ın mutlak suretle tekrar AK Parti Belediyesi olması için Ömer Özkan Özdemir gibi yeni ve genç isimlere ihtiyaç bulunduğunun altını çizen AK Parti kurmayları bu ismin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.