Türkiye ve Azerbaycan’ın sağlık sektörünün lider isimlerini bir araya getiren Genext Sağlık ve Danışmanlık Hizmetleri’nin kurucusu Merve Sarıkaya Can, “iki devlet tek millet” anlayışıyla iki ülke arasındaki bilgi ve tecrübeninpaylaşılması, ortak projeler geliştirilmesi için Azerbaycan’ı ziyaret ederek temaslarda bulundu.

Türkiye’den birçok sağlık kuruluşu ve hekimin, kardeş ülke Azerbaycan’da da hizmet verebilmesi konusunda bir köprü görevi gördüklerini dile getiren Sarıkaya Can, iki ülkede sağlık sektörüne yön veren ve sağlığın ekonomisini oluşturan kuruluşları bir araya getirerek Azerbaycan ve Türkiye yararına projeler geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

 

Ziyarette Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. GerayGeraybeyli, Azerbaycan  Eğitim ve BilimBakanlığı Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Genetik Kaynaklar  Enstitüsü Yöneticisi Prof. Dr. Zeynel Akparov veAzerbaycanUlusal Kanser Merkezi  Moleküler Onkoloji Şube Sorumlusu Leyla Melikova ile bir araya gelen ekip, bilimsel projelerin başlatılması,ortaklaşa yönetilmesiile ilgili görüşmelerde gerçekleştirildi.

Merve Sarıkaya Can, “Genext Sağlık ve Danışmanlık Hizmetleri olarak verdiğimiz hizmetleri ve tıbbi cihaz konusundaki yetkinliklerimizi Azerbaycan’ın önde gelen sağlık kuruluşları ve hekimlerine anlattık. İki ülke açısından oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Yeni doğanlarda topuk kanı alınması, nadir hastalıklar, Türkiye’de sağlık eğitimi, tıbbi cihaz bakımı gibi birçok konuda Azerbaycan’a hizmete ve iş birliklerine her zaman açığız” diye konuştu.